(Takmer) dámska jazda

IMG_0241 

Životný štýl, aký som opísala minule, sa na mne začal značne podpisovať.

Jedného dňa, keď som štyristo sedemdesiaty deviaty krát odniesla Tomáša od DVD prehrávača, po ceste vybrala Ivuške z úst kameň z kvetináča a pri tom som zistila, že Tomčiak má zase plnú plienku (jupí, už 4 zuby!), mi môj chlap navrhol, či by som nezobrala Mišelu a šla s ňou sama na víkend na chalupu.

Rovno som ten nápad zavrhla, mysliac na milión dôvodov, prečo nie. Ale potom som zistila, že mi chýba tretia ruka na to, aby som vedela prebaliť toho Tomáša, pretože on práve nemal čas ležať (nikdy nemá čas ležať, keby vás zaujímalo) a po ceste z kúpeľne som našla Ivušu, ako žuje šmirgľovací papier (nie, do tejto chvíle som nevedela, že takú vec máme v dosahu), a rozhodla som sa, že idem. A tak som zbalila seba, dcéru, psa (Dášenku), kamarátku, jej syna, jej psa (Borku) a vyrazili sme. Miš síce chvíľu váhala, že ona bez tatinka a bábätiek nejde, ale sľúbila som jej, že pôjdeme pozrieť susedovie mačiatka a bolo vybavené.

No, bolo dobre veru. Aplikovali sme hádam všetky pravidlá úsporného rodičovstva (Niečo v zmysle čo nemáš, to nepotrebuješ). Po ceste sme sa zdržali, čiže nákup sme nestihli. Ráno sme teda vyrazili do miestnych potravín, kde poznáme tetu predavačku a tá im o 9. ráno (chápem, tam je to už poludnie) dala nanuk a tak sme raňajky vyriešili po ceste. (aspoň raz som bola cool mama aj ja). Do chladničky sme potom slávnostne uložili jedno malé maslo a 15dkg (dag?) šunky. Okrem toho tam bolo ešte svetielko. Domáce paradajky sme nechali vonku, pretože vraj v chlade strácajú chuť. Mala som veľmi svetácky pocit.

Potom sme vyrazili na výlet. Miesto rádia nám úplne stačilo počúvať o čom sa tí dvaja vzadu rozprávajú:

„Aha, tam je táva!“

„To nie je ťava! To je tváva!“

(Pomáhali hľadať trávičku, kde sa vycikajú.)

Boli sme pozrieť Habakuky. Naučili sme sa čo je to flašinet, videli sme hranú rozprávku, kováča a zvonkára v akcii, boli sme na hojdačkách, šmykľavkách, preliezkach, na naozajstnom tróne, ozdobili sme medovníkové srdce, v pieskovisku, na trampolíne..

Večer sme sa z posledných síl skočili okúpať do aquaparku. Veď umývať sa v sprche na chalupe je nuda. Po kúpaní sme veľmi prakticky navliekli deti priamo do pyžama, po ceste stlačili pagáč, doma umyli zuby a po pol hodine od príchodu sme už sedeli pri víne a déčkovom horore.

Na druhý deň sme ešte skočili popučiť tie susedovie mačiatka. To bol vrchol programu, celý predošlý deň sme si mohli ušetriť. Mačičky sa nakoniec povinne išli hrať s deťmi do pieskoviska a ešte teraz sa smejem, keď si spomeniem na kúdoľ piesku, čo z nich domáci vytriasli.

A teraz doma, potajme, plánujem ďalší výlet.

About omichi421

Akčná matka, ktorá kvôli šanci, že ju raz bude mať kto odviezť do starobinca, sa drží svojich ambícií zubami - nechtami.

Pridaj komentár

Najnovšie články

Kalendár

august 2014
Po Ut St Št Pi So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zadaj svoju e-mailovú adresu pre sledovanie tohto blogu a získavanie upozornení na nové články e-mailom.